Smaczna pasta do smarowania pieczywa na piątek i nie tylko.
Szczegóły
Liczba porcji
Pasta do posmarowania 6 porcji z bagietki
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Awokado – 1/2 szt.
Jajka kurze – 2 szt.
Oliwki zielone – 10 szt.
Papryka czerwona – 6 pasków
Szczypiorek – 1/3 pęczka
Majonez – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować , obrać , pokroić w drobną kostkę.
- Awokado umyć, obrać , pokroić w bardzo drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Oliwki , paprykę ,pokroić w kostkę.
- Szczypiorek ściąć.
- Składniki umieścić w miseczce doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.
- Z bagietki odciąć kromeczki i posmarować pastą.
Chętnie bym taka zrobiła, ale trudno u nas o dobre awokado… Tyle razy się nacięłam, że przestałam kupować 🙁
Trzeba dobrze sprawdzić awokado nie może mieć czarnych plamek, nie może być zbyt twarde bo to niedojrzałe, trzeba przed kupieniem oderwać ten mały koniuszek jak wygląda świeżo i pozostałe rzeczy są w porządku to powinno być dobre. Ja tak sprawdzam , w zasadzie już tych problemów nie mam . Może Pani tak jeszcze spróbować. Pozdrawiam 🙂