Efektowne i wyśmienite danie, które posmakuje każdemu.
Szczegóły
Liczba porcji
6 sztuk
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Szpinak mrożony – 2 kulki
Ser feta 150 g – 1 /2 opakowania
Pieczarki – 20 dag
Ser mozzarella – 10 dag
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do kurczaka
Gałka muszkatołowa – 1 /3 łyżeczki
Olej do smażenia
Kroki
- Mięso umyć, pokroić w plastry.
- Szpinak rozmrozić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić gałką muszkatołową , smażyć 3 minuty.
- Pieczarki obrać, pokroić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
- Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Sery, pieczarki, szpinak, umieścić w miseczce i bardzo dokładnie wymieszać.
- Plaster mięsa naciąć, tworząc łódeczkę.
- Natrzeć przyprawą do kurczaka, umieścić w naczyniu żaroodpornym i nacięte miejsce wypełnić przygotowanym farszem.
- Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić łódeczki i piec 25 minut.
- Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki, pora i jabłka.
Bardzo fajna propozycja! W takiej łódeczce mogłabym popłynąć 🙂
Bardzo proszę płynąć smakiem, dodam nie jest bardzo pracochłonne, zawsze się uda.