Pożywna sałatka na kolację, szybka w przygotowaniu.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Makaron ryżowy 100 g
Jajka kurze – 3 szt.
Oliwki zielone 20 szt.
Oliwki czarne – 20 szt.
Korniszony małe – 10 szt.
Cebulka konserwowa – 15 szt.
Kabanosy małe – 4 laski
Oliwa z oliwek 5 łyżek
Musztarda sarepska – 2 łyżeczki
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Oliwki pokroić na ćwiartki. Korniszony pokroić w kostkę.
- Cebulkę pokroić na połowę.
- Kabanosy pokroić na drobno.
- Składniki umieścić w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, pozostawić aby smaki się wymieszały.
- Do oliwy dodać sok z cytryny , musztardę, doprawić solą i pieprzem i mieszać aż powstanie sos jednolitej konsystencji, najlepiej w małym słoiczku.
- Sałatkę przed podaniem polać sosem.