Aromatyczna sałatka do wykonania w kilka minut.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kiełki świeże – 50 g
Jajka kurze – 2 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Kabanosy – 6 lasek
Mieszanka warzywna – 212 ml
Fasolka biała konserwowa – 212 ml
Słonecznik – 2 łyżki
Majonez – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
- Kiełki ułożyć do salaterki.
- Paprykę pokroić w kostkę, dodać razem z jajkami do kiełków. Kabanosy pokroić na drobno i dodać.
- Fasolę i mieszankę warzywną osączyć z zalewy dodać do pozostałych składników.
- Doprawić solą i pieprzem wymieszać.
- Dodać majonez jeszcze raz wymieszać.
- Słonecznik uprażyć na patelni, posypać po wierzchu.
Musi być bardzo treściwa, nawet facet by się najadł. A prażony słonecznik zawsze dodaje smaku 🙂
Sałatka , która już nie wymaga dodatku wędliny,szczególnie gdy dużo osób dba o linię, więc w sam raz gotowa. 😉