Świeże aromatyczne warzywa, smaczny ser feta , delikatne tortellini, to sałatka do pracy na drugie śniadanie.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
- Tortellini ze szpinakiem – 250 g 
- Ser feta – 150 g 
- Ogórek – 1 szt 
- Pomidor żółty – 1 szt 
- Papryka czerwona, zielona, żółta – po 1/3 szt 
- Rzodkiewka – 5 szt 
- Oliwa z oliwek do polania 
- Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka 
- Sól, pieprz czarny mielony 
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Rzodkiewki , ogórek, umyć , ogórka obrać , pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Papryki umyć  pokroić w kostkę , dodać. 
- Pomidora umyć pokroić w kostkę , dodać . Ser feta pokroić w kostkę , dodać. 
- Dodać tortellini. 
- Doprawić solą , pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić chwilę aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem, polać oliwą z oliwek.