Pyszna, aromatyczna pasta z wykorzystaniem warzyw z rosołu oraz części mięsa. Idealna na kanapki.
Szczegóły
Liczba porcji
250 g
Czas przygotowania
15 minut
Calories
Lista składników
Warzywa z rosołu: Marchewka – 1 szt
Pietruszka – 1 szt
Seler – 1/4 szt
Mięso z udka
Czosnek – 1 ząbek
Groszek w zalewie – 80 g
Pasta tahini – 2 łyżki
Koperek – 1/2 pęczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Warzywa umieścić w naczyniu do blendowania. Udko obrać , dodać mięso. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę , dodać.
- Szczypiorek umyć, ściąć. Dodać pastę tahini , jeżeli nie mamy można dodać sezam oraz szczypiorek.
- Doprawić solą i pieprzem, zblendować . Smarować pieczywo.
Jak dobre warzywa i kurczak, to już jest pysznie, a pani jeszcze podrasowała sezamem i groszkiem. Pycha!
Polecam ,zrobić ja nie przepadam za mięsem z rosołu , więc staram się jakoś go wykorzystać. 🙂