Przygotowana w kilka minut o zniewalającym smaku.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Makaron mini rurki – 1 1/2 szklanki po ugotowaniu
Ogórek – 1 szt.
Pomidor – 1 szt.
Jajka kurze- 3 szt.
Ser feta – 150 g
Mieszanka warzywna ( groszek, kukurydza) – 220 ml
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Ogórek, pomidor, umyć, pokroić w kostkę.
- Mieszankę osączyć z zalewy. Ser również.
- Składniki umieścić w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem i przyprawą do sałatek. Sosem polewać tuż przed podaniem.