Apetyczna i treściwa sałatka na drugie śniadanie lub do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Ziemniaki – 3 szt
Cieciorka w zalewie – 80 g
Jajka kurze – 3 szt
Oliwki zielone – 15 szt
Pomidor czerwony – 1 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Majonez – 3 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Ziemniaki ugotować , obrać, pokroić w plastry.
- Jajka ugotować na twardo , obrać pokroić w ósemki. Cieciorkę osączyć. Składniki umieścić w salaterce.
- Pomidora, paprykę umyć , pokroić w kostkę , dodać. Oliwki pokroić na połówki , dodać.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem dodać do sałatki i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić chwilę aby smaki się wymieszały.
Pani Marysiu! Te składniki to juz sobie bez problemu kupie w Krakowie i zrobię te sałatkę na imprezę studencką. Jak mi wyszło postaram się donieść! Pozdrawiam!
To super , czekam na informację. 🙂