Sałatka z selerem konserwowym i surowym naciowym w połączeniu z innymi jej składnikami, daje jej wyrazisty smak i aromat.
Szczegóły
Liczba porcji
8
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Seler naciowy – 4 laski
Seler konserwowy – 300 g
Jajka kurze – 3 szt.
Rzodkiewka – 5 szt.
Cieciorka w zalewie – 80 g
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Majonez – 170 ml
Sól , pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Seler i cieciorkę osączyć z zalewy.
- Seler naciowy, rzodkiewkę, paprykę pokroić w kostkę.
- Przygotowane składniki układamy warstwami w salaterce, surowe warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Każdą warstwę pokryć lekko majonezem.
- Na dnie salaterki ułożyć połowę selera konserwowego, pokryć lekko majonezem.
- Na nim ułożyć cieciorkę.
- Następnie ułożyć paprykę.
- Na papryce ułożyć seler naciowy a na nim rzodkiewkę.
- Na niej drugą połowę selera konserwowego, na wierzch jajka.
- Wierzch sałatki pokryć cienką warstwą majonezu.
Uwielbiam obydwa rodzaje selera, to coś dla mnie.
Ja również , dlatego często , korzystam. 🙂
Są pyszne:)