Warstwowa sałatka z selerem

Sałatka z selerem konserwowym i surowym naciowym w połączeniu z innymi jej składnikami, daje jej wyrazisty smak i aromat.

Szczegóły

Liczba porcji

8

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Seler naciowy – 4 laski

  • Seler konserwowy – 300 g

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Rzodkiewka – 5 szt.

  • Cieciorka w zalewie – 80 g

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Majonez – 170 ml

  • Sól , pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
  • Seler i cieciorkę osączyć z zalewy.
  • Seler naciowy, rzodkiewkę, paprykę pokroić w kostkę.
  • Przygotowane składniki układamy warstwami w salaterce, surowe warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Każdą warstwę pokryć lekko majonezem.
  • Na dnie salaterki ułożyć połowę selera konserwowego, pokryć lekko majonezem.
  • Na nim ułożyć cieciorkę.
  • Następnie ułożyć paprykę.
  • Na papryce ułożyć seler naciowy a na nim rzodkiewkę.
  • Na niej drugą połowę selera konserwowego, na wierzch jajka.
  • Wierzch sałatki pokryć cienką warstwą majonezu.
 

3 komentarze

  1. Krystyna

    Uwielbiam obydwa rodzaje selera, to coś dla mnie.

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*