Smaczna chrupiąca apetyczna surówka.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Calories
Lista składników
Marchewka – 1 szt
Jabłko małe – 1 szt
Żurawina – 2 łyżki
Orzechy włoskie drobno krojone – 2 łyżki
Sok z cytryny – do skropienia
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Marchewkę obrać utrzeć na średnich otworach. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach , skropić sokiem z cytryny.
- Żurawinę przepłukać , dodać.
- Dodać orzechy.
- Doprawić solą i pieprzem, dodać jogurt , wymieszać.
Pani Marysiu, surówkę z marchewki z żurawiną to znam. Ale u pani jest dodane jeszcze parę “atrakcji” i to zamienia tę surówkę w coś nowego i pysznego 🙂
Ja często przepisy które znam od lat , dostosowuję do czasów współczesnych i powstaje coś nowego. 🙂