Sałatka z wykorzystaniem warzyw z rosołu , które są aromatyczne , wprost również na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Marchewka , pietruszka, 1/3 selera, warzywa z rosołu.
Ziemniaki – 2 szt, wykorzystane od dodatku do drugiego dania.
Jajka kurze – 2 szt
Oliwki czarne – 15 szt
Ogóreczki konserwowe małe – 6 szt
Mini kulki mozzarelli – 270 g – 1/2 opakowania
Rzodkiewka – 4 szt
Majonez – 3 łyżki
Świeże listki bazyli – w/ g potrzeb
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Warzywa z rosołu, ziemniaki , pokroić w kostkę.
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.
- Ogórki , oliwki pokroić w kostkę.
- Składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem , dodać majonez , wymieszać.
- Każdą porcję sałatki umieścić na talerzyku.
- Rzodkiewki umyć , pokroić w plastry, Obok każdej porcji sałatki układać na przemian, listka bazylii oraz plastry rzodkiewki.
- Mini kulki mozzarelli przekroić na połowę i układać na plastrach rzodkiewki. Ściąć kilka listków bazylii i posypać.
jeśli będe robić rosół, przypomnę sobie o pani przepisie 🙂
Ja tak robię od pewnego czasu , co mam w domu , to dodaję i wychodzi sałatka , gdyż warzywa tu ugotowane mają więcej aromatu niż te które gotuje się oddzielnie. 🙂
Ta sałatka jest ślicznie podana. Ma pani talent do apetycznych aranżacji 🙂
Polecam wypróbować 🙂
Dzięki 🙂
Też bym chętnie zjadł, nawet taki przejedzony po świętach…
Sałatki można jeść zawsze nawet gdy się jeszcze czuje smak świąteczny.