Smakowita sałatka

Sałatka z wykorzystaniem warzyw z rosołu , które są aromatyczne , wprost również na kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Marchewka , pietruszka, 1/3 selera, warzywa z rosołu.

  • Ziemniaki – 2 szt, wykorzystane od dodatku do drugiego dania.

  • Jajka kurze – 2 szt

  • Oliwki czarne – 15 szt

  • Ogóreczki konserwowe małe – 6 szt

  • Mini kulki mozzarelli – 270 g – 1/2 opakowania

  • Rzodkiewka – 4 szt

  • Majonez – 3 łyżki

  • Świeże listki bazyli – w/ g potrzeb

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Warzywa z rosołu, ziemniaki , pokroić w kostkę.
  • Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.
  • Ogórki , oliwki pokroić w kostkę.
  • Składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem , dodać majonez , wymieszać.
  • Każdą porcję sałatki umieścić na talerzyku.
  • Rzodkiewki umyć , pokroić w plastry, Obok każdej porcji sałatki układać na przemian, listka bazylii oraz plastry rzodkiewki.
  • Mini kulki mozzarelli przekroić na połowę i układać na plastrach rzodkiewki. Ściąć kilka listków bazylii i posypać.
 

7 komentarzy

  1. jeśli będe robić rosół, przypomnę sobie o pani przepisie 🙂

     
    • Marianna

      Ja tak robię od pewnego czasu , co mam w domu , to dodaję i wychodzi sałatka , gdyż warzywa tu ugotowane mają więcej aromatu niż te które gotuje się oddzielnie. 🙂

       
  2. Ta sałatka jest ślicznie podana. Ma pani talent do apetycznych aranżacji 🙂

     
  3. Też bym chętnie zjadł, nawet taki przejedzony po świętach…

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*