Sałatka z wykorzystaniem warzyw z rosołu , które są aromatyczne , wprost również na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Marchewka , pietruszka, 1/3 selera, warzywa z rosołu.
Ziemniaki – 2 szt, wykorzystane od dodatku do drugiego dania.
Jajka kurze – 2 szt
Oliwki czarne – 15 szt
Ogóreczki konserwowe małe – 6 szt
Mini kulki mozzarelli – 270 g – 1/2 opakowania
Rzodkiewka – 4 szt
Majonez – 3 łyżki
Świeże listki bazyli – w/ g potrzeb
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Warzywa z rosołu, ziemniaki , pokroić w kostkę.
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę.
- Ogórki , oliwki pokroić w kostkę.
- Składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem , dodać majonez , wymieszać.
- Każdą porcję sałatki umieścić na talerzyku.
- Rzodkiewki umyć , pokroić w plastry, Obok każdej porcji sałatki układać na przemian, listka bazylii oraz plastry rzodkiewki.
- Mini kulki mozzarelli przekroić na połowę i układać na plastrach rzodkiewki. Ściąć kilka listków bazylii i posypać.
jeśli będe robić rosół, przypomnę sobie o pani przepisie
Ja tak robię od pewnego czasu , co mam w domu , to dodaję i wychodzi sałatka , gdyż warzywa tu ugotowane mają więcej aromatu niż te które gotuje się oddzielnie.
Ta sałatka jest ślicznie podana. Ma pani talent do apetycznych aranżacji
Polecam wypróbować
Dzięki
Też bym chętnie zjadł, nawet taki przejedzony po świętach…
Sałatki można jeść zawsze nawet gdy się jeszcze czuje smak świąteczny.