Smaczna przekąska

Chrupiąca , delikatna aromatyczna przekąska.

Szczegóły

Liczba porcji

8 szt

Czas przygotowania

15 minut

Czas pieczenia

25 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Makrela wędzona – 1 szt

  • Pomidory suszone – 3 szt

  • Plastry mozzarelli

  • Keczup do posmarowania

Kroki

  • Obrać mięso z makreli umieścić w naczyniu, dodać pomidory suszone , zblendować.
  • Ciasto francuskie podzielić na 8 plastrów, każdy posmarować keczupem i na nim umieścić plastry sera mozzarella.
  • Na serze umieścić masę z makreli i pomidorów.
  • Zwinąć w rulon i umieścić w papilotkach do muffinek. Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*