Chrupiąca , delikatna aromatyczna przekąska.
Szczegóły
Liczba porcji
8 szt
Czas przygotowania
15 minut
Czas pieczenia
25 minut
Lista składników
Ciasto francuskie – 300 g
Makrela wędzona – 1 szt
Pomidory suszone – 3 szt
Plastry mozzarelli
Keczup do posmarowania
Kroki
- Obrać mięso z makreli umieścić w naczyniu, dodać pomidory suszone , zblendować.
- Ciasto francuskie podzielić na 8 plastrów, każdy posmarować keczupem i na nim umieścić plastry sera mozzarella.
- Na serze umieścić masę z makreli i pomidorów.
- Zwinąć w rulon i umieścić w papilotkach do muffinek. Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.