Ciastka , które potrafią zachwycić.
Szczegóły
Liczba porcji
16 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Ser twarogowy – 350 g
Ser mascarpone – 250 g
Jajka kurze – 2 szt
Cukier kryształ – 10 dag
Budyń śmietankowy – 40 g – 1 szt
Śmietanka30 % – 100 ml
Maliny – 25 dag
Foremki na muffinki – 16 szt.
Kroki
- Maliny umyć.
- Jajka wybić , ubić z cukrem na puszysto, dodawać stopniowo sery i dalej ucierać, dodać budyń oraz śmietankę i dokładnie wymieszać.
- Napełnić foremki i na wierzch ułożyć malinę.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec do zrumienienia sera – 40 minut.
- Po wystudzeniu, wyjąć z foremek i dodatkowo udekorować malinami , a przed podaniem można polać sokiem.
Ale fajne! takie na raz do buzi 🙂
Tak właśnie , sernik w minimalnym wydaniu. 🙂
To takie ciacha to nawet w kuchni w akademiku mozna zrobić 🙂 Ciocia mi pokazała pani bloga i w sumie często tu zagladam. Od października wracam na studia, może by pani wtedy coś podrzuciła takiego do wykonania np. “w jednym garnku”, bo możliwości mam ograniczone, a lubię dobrze zjeść. Pozdrawiam panią serdecznie – Zuzanka
Dania jednogarnkowe to np. zupa jarzynowa z pulpetami, zapiekanki , coś jeszcze pomyślę. Pozdrawiam . Serniczki to formie na muffiny najlepiej takiej na 12 szt . 🙂