Serniczki

Ciastka , które potrafią zachwycić.

Szczegóły

Liczba porcji

16 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Ser twarogowy – 350 g

  • Ser mascarpone – 250 g

  • Jajka kurze – 2 szt

  • Cukier kryształ – 10 dag

  • Budyń śmietankowy – 40 g – 1 szt

  • Śmietanka30 % – 100 ml

  • Maliny – 25 dag

  • Foremki na muffinki – 16 szt.

Kroki

  • Maliny umyć.
  • Jajka wybić , ubić z cukrem na puszysto, dodawać stopniowo sery i dalej ucierać, dodać budyń oraz śmietankę i dokładnie wymieszać.
  • Napełnić foremki i na wierzch ułożyć malinę.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec do zrumienienia sera – 40 minut.
  • Po wystudzeniu, wyjąć z foremek i dodatkowo udekorować malinami , a przed podaniem można polać sokiem.
 

4 komentarze

  1. Marzynia

    Ale fajne! takie na raz do buzi 🙂

     
  2. To takie ciacha to nawet w kuchni w akademiku mozna zrobić 🙂 Ciocia mi pokazała pani bloga i w sumie często tu zagladam. Od października wracam na studia, może by pani wtedy coś podrzuciła takiego do wykonania np. “w jednym garnku”, bo możliwości mam ograniczone, a lubię dobrze zjeść. Pozdrawiam panią serdecznie – Zuzanka

     
    • Marianna

      Dania jednogarnkowe to np. zupa jarzynowa z pulpetami, zapiekanki , coś jeszcze pomyślę. Pozdrawiam . Serniczki to formie na muffiny najlepiej takiej na 12 szt . 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*