Schab pieczony z pieczarkami i suszonymi pomidorami

Schab pieczony w rękawie z dodatkami jest kruchy, aromatyczny i smaczny.

Szczegóły

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

120 minut

Pieczenie

40 minut

Lista składników

  • Schab – 5 plastrów

  • Marynata klasyczna – 1 szt.

  • Pieczarki – 20 dag

  • Cebula biała – 1 szt.

  • Suszone pomidory – 5 szt.

  • Rękaw do pieczenia

Kroki

  • Plastry schabu zamarynować na 120 minut.
  • Cebulę obrać pokroić w piórka.
  • Pieczarki obrać, pokroić.
  • Pomidory pokroić.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
  • Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć zamarynowany schab.
  • Na schabie ułożyć pieczarki.
  • Na pieczarkach ułożyć cebulę i pomidory.
  • Zamknąć rękaw na klipsa, wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  • Piec 40 minut.
 

2 komentarze

  1. Bardzo smaczne danie. Proste w przygotowaniu, nawet dla laików:)

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*