Schab pieczony w rękawie z dodatkami jest kruchy, aromatyczny i smaczny.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
120 minut
Pieczenie
40 minut
Lista składników
Schab – 5 plastrów
Marynata klasyczna – 1 szt.
Pieczarki – 20 dag
Cebula biała – 1 szt.
Suszone pomidory – 5 szt.
Rękaw do pieczenia
Kroki
- Plastry schabu zamarynować na 120 minut.
- Cebulę obrać pokroić w piórka.
- Pieczarki obrać, pokroić.
- Pomidory pokroić.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
- Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć zamarynowany schab.
- Na schabie ułożyć pieczarki.
- Na pieczarkach ułożyć cebulę i pomidory.
- Zamknąć rękaw na klipsa, wstawić do rozgrzanego piekarnika.
- Piec 40 minut.
Bardzo smaczne danie. Proste w przygotowaniu, nawet dla laików:)
Cieszę się , że smakowało. 🙂