Połączenie makaronu z różnymi warzywami , to smaczna i pożywna sałatka, która sprawdzi się na drugie śniadanie i do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Lista składników
- Makaron łezka – 1/2 szklanki 
- Sałata rzymska – 8 listków 
- Papryka czerwona – 1/2 szt 
- Pieczarki marynowane – 10 szt 
- Ogóreczki małe – 10 szt 
- Jajka kurze – 4 szt 
- Groszek w zalewie – 80 g 
- Jogurt naturalny – 2 łyżki 
- Majonez – 3 łyżki 
- Sól, pieprz czarny mielony 
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka 
Kroki
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać. Paprykę , sałatę umyć. Groszek osączyć z zalewy.
- Sałatę porwać na małe kawałki , umieścić w salaterce, dodać groszek/ 
- Paprykę,  ogóreczki  pokroić w kostkę , dodać. Pieczarki pokroić na drobno , dodać. 
- Jajka pokroić w kostkę , dodać. 
- Dodać przestudzony makaron. 
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. 
- Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny , dodać do sałatki wymieszać, wstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się wymieszały.