Sałatka z makaronem

Połączenie makaronu z różnymi warzywami , to smaczna i pożywna sałatka, która sprawdzi się na drugie śniadanie i do pracy.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Czas gotowania

20 minut

Lista składników

  • Makaron łezka – 1/2 szklanki

  • Sałata rzymska – 8 listków

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Pieczarki marynowane – 10 szt

  • Ogóreczki małe – 10 szt

  • Jajka kurze – 4 szt

  • Groszek w zalewie – 80 g

  • Jogurt naturalny – 2 łyżki

  • Majonez – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

Kroki

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać. Paprykę , sałatę umyć. Groszek osączyć z zalewy.
  • Sałatę porwać na małe kawałki , umieścić w salaterce, dodać groszek/
  • Paprykę, ogóreczki pokroić w kostkę , dodać. Pieczarki pokroić na drobno , dodać.
  • Jajka pokroić w kostkę , dodać.
  • Dodać przestudzony makaron.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny , dodać do sałatki wymieszać, wstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*