Połączenie makaronu z różnymi warzywami , to smaczna i pożywna sałatka, która sprawdzi się na drugie śniadanie i do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Lista składników
Makaron łezka – 1/2 szklanki
Sałata rzymska – 8 listków
Papryka czerwona – 1/2 szt
Pieczarki marynowane – 10 szt
Ogóreczki małe – 10 szt
Jajka kurze – 4 szt
Groszek w zalewie – 80 g
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Majonez – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Kroki
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać. Paprykę , sałatę umyć. Groszek osączyć z zalewy.
- Sałatę porwać na małe kawałki , umieścić w salaterce, dodać groszek/
- Paprykę, ogóreczki pokroić w kostkę , dodać. Pieczarki pokroić na drobno , dodać.
- Jajka pokroić w kostkę , dodać.
- Dodać przestudzony makaron.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny , dodać do sałatki wymieszać, wstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się wymieszały.