Sałatka z ciecierzycy

Pożywna sałatka z 3 warzywami strączkowymi w składzie.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Ciecierzyca – 340 g – 1/2 słoika

  • Czarna fasola – 80 g

  • Groszek zielony – 80 g

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Pomidor – 1 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Ogórek gruntowy – 1 szt.

  • Kabanos – 4 laski

  • Żółty ser – 7 dag

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 4 łyżki

Kroki

  • Ciecierzyca, fasola, groszek osączyć z zalewy.
  • Jajka ugotować na twardo pokroić w kostkę.
  • Pomidora, paprykę umyć , pokroić w kostkę.
  • Składniki umieścić w salaterce.
  • Ogórka obrać pokroić w kostkę, dodać.
  • Kabanosy pokroić na drobno dodać.
  • Żółty ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać, pozostawić na 2 godziny aby smaki się wymieszały.
 

2 komentarze

  1. Marzynia Mamcia

    Tą sałatka na nawet chłop na budowie by się najadł! Pozdrawiam serdecznie 🙂

     
    • Marianna

      Osobiście bardzo lubię sałatki z dodatkiem warzyw strączkowych, gdyż uważam że w sałatkach smakują wyśmienicie, ja jestem fanką sałatek więc często robię. 😉

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*