Porcja warzyw, uzupełniona serem i wędliną, to doskonały dodatek do kolacji lub śniadania.
Szczegóły
Liczba porcji
8
Czas przygotowania
60 min
Lista składnikóW
Seler naciowy – 4 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Cieciorka w zalewie -106 ml
Mieszanka warzywna (kukurydza, groszek, papryka) – 212 ml
Ser żółty – 4 plastry
Salami – 4 plastry
Pomidor – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 5 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 4 łyżki
Kroki
- Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Seler, paprykę, pomidor, rzodkiewkę, ser żółty, salami, pokroić w kostkę.
- Cieciorkę oraz mieszankę warzywną osączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki sałatki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Pani Marysiu, z przyjemnością wracam do “degustowania” pani pysznych przepisów 🙂 Ta sałatka to rzeczywiście pyszna porcja, i tak pięknie pokrojona! Dobrze, że daje pani zdjęcia z etapów przygotowywania potrawy, bo dla młodych kuchareczek (ja już do nich – niestety – nie należę) to jest pomocna instrukcja. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, to niech pani odpowiada na komentarze – zawsze będzie ich więcej i to pozycjonuje pani bloga wyżej w wyszukiwarkach 🙂
Pozdrawiam serdecznie – Marzynia
Dziękuję za cenne wskazówki,zawsze to miło jak ktoś coś podpowie