Świeże warzywa , krucha sałata , pachnący pomidor , zestawione z apetycznym tuńczykiem oraz mini mozzarellą to super na drugie śniadanie do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Calories
Lista składników
Sałata rzymska – 5 listków
Czarna fasola – 80 g
Tuńczyk w oliwie – 80 g
Mozzarella mini – 150 g
Pomidor śliwkowy – 2 szt
Koperek – 1/2 pęczka
Przyprawa do sałatek – 1/2 łyżeczki
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Sałatę , pomidora umyć. Sałatę porwać na mniejsze części, umieścić w salaterce. Fasolę , tuńczyka, mini mozzarellę osączyć.
- Do sałaty dodać tuńczyka i fasolę.
- Mozzarellę przekroić na połowę , dodać. Pomidory pokroić w kostkę , dodać.
- Koperek umyć , ściąć.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek , wymieszać. Chwilę schłodzić.
- Każdą porcję przed podaniem polać oliwą.
Pyszna sałatka i bardzo dekoracyjny ten rożowy majonez
Prosta tak na goście w drodze . 🙂