Prosta i szybka w przygotowaniu a jednocześnie smaczna sałatka dla każdego.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Brokuł – 1/2 szt.
Kiełki świeże – 50 g
Jajka kurze – 3 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt
Oliwki czarne – 20 szt
Mieszanka warzywna ( groszek, kukurydza) – 212 ml
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Sok z cytryny – 1/2 łyżeczki
Kroki
- Brokuła umyć , rozebrać na różyczki ugotować w lekko osolonej wodzie.
- Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Paprykę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w ćwiartki.
- Mieszankę warzywną osączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki umieścić w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Jogurt, majonez , sok z cytryny wymieszać, doprawić solą i dodać do sałatki, wszystko jeszcze raz wymieszać. Pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.