Prosta i szybka w przygotowaniu ale zachwycająca smakiem.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Lista składników
Makaron drobne świderki – 1 szklanka przed gotowaniem
Suszone pomidory krojone w zalewie – 50 g
Sałata roszponka – 30 g
Pomidorki małe – 10 szt
Kukurydza w zalewie – 80 g
Tuńczyk w oliwie – 80 g
Oliwa z oliwek do polania
Przyprawa do sałatek – 1 /2 łyżeczki
Sól , pieprz czarny mielony
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu umieścić w salaterce.
- Pomidorki umyć , pokroić w ćwiartki dodać . Pomidory osączyć z zalewy , dodać.
- Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać. Kukurydzę osączyć , dodać.
- Roszponkę umyć , dodać.
- Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek , wymieszać , pozostawić chwilę aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą z oliwek.
Sałatki z tuńczykiem znamy i lubimy! A pani propozycja jest nieco inna niż wszystkie (znać nowatorskie zacięcie!), więc zapisuję. I buziaki wiosenne :-*
Ja ostatnio nie pamiętam , którą sałatkę robiłam z tych samych składników, a robię je często , mój mąż nie zawsze chętnie je zjada. Idę robić a w trakcie dodaję coś innego co jest w lodówce. 🙂
I po tym poznać, że jest Pani elastyczną nowatorką w kuchni!
P.S. Mój mąż zawsze jest chętny na sałatki, tylko ja teraz, gdy ruszyły polowe roboty, nie zawsze mam czas je przygotowywać 😉 Pozdrawiam serdecznie!
Dziękuję za słowa uznania , to bardzo miłe . Pozdrawiam . 🙂