Pożywna sałatka, na kolację lub do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Tortellini – 250 g
Jajka kurze – 3 szt.
Rzodkiewka – 8 szt.
Oliwki zielone – 20 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Kukurydza w zalewie – 80 g
Pieczarki marynowane – 10 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez
Sos czosnkowy
Przyprawa do sałatek
Oliwa z oliwek
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
- Oliwki , pieczarki pokroić w ćwiartki.
- Rzodkiewki umyć , pokroić w kostkę.
- Kukurydzę osączyć z zalewy.
- Składniki umieścić w salaterce.
- Dodać tortellini.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Sałatkę doprawia każdy na talerzu mieszając z majonezem , sosem czosnkowym, przyprawia przyprawą do sałatek i polewa oliwą z oliwek. Ta przyprawiona sosem czosnkowym.