Doskonała w smaku, idealna na każdą okazję.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Brokuł – 1/2 szt
Awokado – 1 szt
Pieczarki marynowane – 280 g
Papryka czerwona – 1/2 szt
Papryka żółta – 1/2 szt
Pomidor – 1 szt
Jajka – 5 szt
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Brokuł umyć, rozebrać na różyczki, ugotować.
- Awokado obrać , pokroić w kostkę.
- Pieczarki osączyć, pokroić. Wraz z pieczarkami była marchewka więc ją dodałam.
- Papryki umyć, pomidora również , pokroić w kostkę, dodać do sałatki.
- Jajka ugotować , obrać, pokroić na ćwiartki.
- Sałatkę doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
- Na sałatce ułożyć jajka , ściąć na wierzch szczypiorek. Przed podaniem, każdą porcję polać oliwą.