Kanapka filetowo – warzywna

Mega pyszności. To danie to strzał w dziesiątkę.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Brokuł – 1/2 szt

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cukinia – 1/2 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Żurawina – 3 łyżki

  • Ser mozzarella – 16 dag

  • Musztarda francuska – 4 łyżki

  • Masło – 2 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka – 4 łyżeczki

  • Zioła prowansalskie – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet umyć , podzielić na plastry, ( 8 szt ), doprawić solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  • Brokuł umyć, podzielić na różyczki , ugotować.
  • Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody.
  • Cukinię umyć zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
  • W naczyniu żaroodpornym ułożyć 4 plastry fileta, posmarować musztardą, na nim brokuł , pieczarki oraz cukinię.
  • Następnie paprykę oraz żurawinę. Doprawić ziołami prowansalskimi.
  • Przykryć plastrami fileta. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut. Wyjąć posypać utartym serem.
  • Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*