Mega pyszności. To danie to strzał w dziesiątkę.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Brokuł – 1/2 szt
Pieczarki – 15 dag
Cukinia – 1/2 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Żurawina – 3 łyżki
Ser mozzarella – 16 dag
Musztarda francuska – 4 łyżki
Masło – 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka – 4 łyżeczki
Zioła prowansalskie – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Filet umyć , podzielić na plastry, ( 8 szt ), doprawić solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka.
- Brokuł umyć, podzielić na różyczki , ugotować.
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody.
- Cukinię umyć zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
- W naczyniu żaroodpornym ułożyć 4 plastry fileta, posmarować musztardą, na nim brokuł , pieczarki oraz cukinię.
- Następnie paprykę oraz żurawinę. Doprawić ziołami prowansalskimi.
- Przykryć plastrami fileta. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut. Wyjąć posypać utartym serem.
- Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.