Zachwycająca smakiem i aromatem , zaspokoi nawet najwybredniejsze podniebienia.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Filet z kurczaka – 1 szt
Pomidor czerwony – 1 szt
Pomidor żółty – 1 szt
Kiełki świeże – 50 g
Ser feta – 150 g
Cieciorka w zalewie – 80 g
Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej wrzucić doprawiony filet , usmażyć, wystudzić.
- Pomidory umyć , pokroić w kostkę , umieścić w salaterce.
- Ser feta pokroić w kostkę , dodać. Paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać.
- Kiełki , pokroić, cieciorkę osączyć z zalewy , dodać. Ogóreczki , pokroić w kostkę , dodać.
- Dodać kostkę fileta.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać.
- Przed podaniem polewać oliwą z oliwek.