Sałatka bankietowa

Zachwycająca smakiem i aromatem , zaspokoi nawet najwybredniejsze podniebienia.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Pomidor czerwony – 1 szt

  • Pomidor żółty – 1 szt

  • Kiełki świeże – 50 g

  • Ser feta – 150 g

  • Cieciorka w zalewie – 80 g

  • Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej wrzucić doprawiony filet , usmażyć, wystudzić.
  • Pomidory umyć , pokroić w kostkę , umieścić w salaterce.
  • Ser feta pokroić w kostkę , dodać. Paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać.
  • Kiełki , pokroić, cieciorkę osączyć z zalewy , dodać. Ogóreczki , pokroić w kostkę , dodać.
  • Dodać kostkę fileta.
  • Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać.
  • Przed podaniem polewać oliwą z oliwek.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*