Sałatka a’la caprese

Popularne caprese urozmaicone dodatkami , doskonałe na różne okazje.

Szczegóły

Liczba porcji

11 szt

Czas przygotowania

20 minut

Lista składników

  • Kiełki świeże – 50 g

  • Mozzarella kulka – 200 g

  • Pomidory – 2 szt

  • Ogóreczki konserwowe małe – 4 szt

  • Oliwki czarne – 11 szt

  • Papryka czerwona – 1/4 szt

  • Ścięta świeża bazylia – 2 łyżeczki

  • Oliwa z oliwek do polania

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Kiełki poukładać małymi porcjami na talerzu. Pomidory umyć , pokroić w plastry , układać na kiełki, doprawić solą i pieprzem.
  • Mozzarellę pokroić w plastry ułożyć na pomidora.
  • Paprykę pokroić w drobną kostkę. Oliwki przekroić na połowę. Ogóreczki pokroić w krążki. Ułożyć na mozzarelli.
  • Posypać świeżą bazylią, polać oliwą z oliwek.
 

4 komentarze

  1. Marzynia

    Ale pięknie wygląda! Jakie kolorki i tyle smaków. Mistrzostwo pani Marysiu!
    P.S. Niech pani pochodzi po innych blogach (bardzo miłe towarzystwo można znaleźć w linkach u mnie, bo nie każdy ma facebooka, a szkoda, żeby więcej ludzi nie oglądało tych pyszności). No chyba, że jest pani zmęczona aktywnością na forach społecznościowych 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

     
    • Marianna

      Wchodzę często na różne, ale może źle trafiam , zostawiam komentarze, ktoś wraca raz lub wcale, nie znam przyczyny dlaczego. Być może wróci aby zobaczyć ale nie chce nic napisać , ja to robię z pasji i czy ktoś coś miłego napisze czy nie, i tak szukam coś nowego . Pozdrawiam. 🙂

       
  2. Bardzo ładna aranżacja tej sałatki. My robimy tak zwyczajnie- po prostu plasrty, ale jak widać warto sobie zadać trochę trudu, bo je sie tez oczami.

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*