Popularne caprese urozmaicone dodatkami , doskonałe na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
11 szt
Czas przygotowania
20 minut
Lista składników
Kiełki świeże – 50 g
Mozzarella kulka – 200 g
Pomidory – 2 szt
Ogóreczki konserwowe małe – 4 szt
Oliwki czarne – 11 szt
Papryka czerwona – 1/4 szt
Ścięta świeża bazylia – 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Kiełki poukładać małymi porcjami na talerzu. Pomidory umyć , pokroić w plastry , układać na kiełki, doprawić solą i pieprzem.
- Mozzarellę pokroić w plastry ułożyć na pomidora.
- Paprykę pokroić w drobną kostkę. Oliwki przekroić na połowę. Ogóreczki pokroić w krążki. Ułożyć na mozzarelli.
- Posypać świeżą bazylią, polać oliwą z oliwek.
Ale pięknie wygląda! Jakie kolorki i tyle smaków. Mistrzostwo pani Marysiu!
P.S. Niech pani pochodzi po innych blogach (bardzo miłe towarzystwo można znaleźć w linkach u mnie, bo nie każdy ma facebooka, a szkoda, żeby więcej ludzi nie oglądało tych pyszności). No chyba, że jest pani zmęczona aktywnością na forach społecznościowych 🙂 Pozdrawiam serdecznie!
Wchodzę często na różne, ale może źle trafiam , zostawiam komentarze, ktoś wraca raz lub wcale, nie znam przyczyny dlaczego. Być może wróci aby zobaczyć ale nie chce nic napisać , ja to robię z pasji i czy ktoś coś miłego napisze czy nie, i tak szukam coś nowego . Pozdrawiam. 🙂
Bardzo ładna aranżacja tej sałatki. My robimy tak zwyczajnie- po prostu plasrty, ale jak widać warto sobie zadać trochę trudu, bo je sie tez oczami.
Czasami nawet drobna zmiana lub dodatek sprawi , że jest bardziej apetycznie.:)