Roladki z ćwiartek kurczaka

Roladki z ćwiartek wyglądają i smakują rewelacja.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Ćwiartki kurczaka – 2 szt

  • Cebula biała – 1/2 szt

  • Pieczarki duże – 4 szt

  • Cukinia – 1/3 szt

  • Papryka czerwona – 4 paski

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Chrzan – 2 łyżeczki

  • Sól , pieprz czarny mielony

  • Masło – 2 łyżki

Kroki

  • Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć kości, skórę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
  • Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozpuścić masło , wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki oraz cukinię , doprawić solą, pieprzem , smażyć aż nie będzie wody.
  • Płaty z ćwiartki kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
  • Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Przekroić na połowę, podawać z ulubionymi dodatkami.
 

4 komentarze

  1. Marzynia

    Kurczak w nietypowym, ale pysznym wydaniu. Ten dodatek chrzanu jest interesujący i podbija smak. Super!

     
    • Marianna

      Smakuję super , mięso z tej części w takim wydaniu, to wyborny smak, u mnie wszyscy byli zachwyceni. 🙂

       
  2. Też bym to skonsumował w dużej ilości!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*