Roladki z ćwiartek wyglądają i smakują rewelacja.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Ćwiartki kurczaka – 2 szt
Cebula biała – 1/2 szt
Pieczarki duże – 4 szt
Cukinia – 1/3 szt
Papryka czerwona – 4 paski
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Chrzan – 2 łyżeczki
Sól , pieprz czarny mielony
Masło – 2 łyżki
Kroki
- Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć kości, skórę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
- Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozpuścić masło , wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki oraz cukinię , doprawić solą, pieprzem , smażyć aż nie będzie wody.
- Płaty z ćwiartki kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
- Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 45 minut. Przekroić na połowę, podawać z ulubionymi dodatkami.
Kurczak w nietypowym, ale pysznym wydaniu. Ten dodatek chrzanu jest interesujący i podbija smak. Super!
Smakuję super , mięso z tej części w takim wydaniu, to wyborny smak, u mnie wszyscy byli zachwyceni. 🙂
Też bym to skonsumował w dużej ilości!
Polecam , nie są zbyt pracochłonne , ale smaczne. 🙂