Roladki z cukinii

Aromatyczne i smaczne roladki na gorącą kolację lub drugie śniadanie do pracy.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt

Czas przygotowania

30 minut

Czas pieczenia

20 minut

Lista składników

  • Cukinia mała – 1 szt

  • Makrela wędzona – 1 szt

  • Jajka kurze – 3 szt

  • Pieczarki średnie – 5 szt

  • Ser mozzarella – 4 dag

  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smarowania i smażenia

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić. Pieczarki obrać , pokroić , usmażyć. Makrelę obrać.
  • Cukinię umyć , pokroić w plastry , posmarować olejem , podsmażyć na patelni.
  • Jajka, usmażone pieczarki, mięso z makreli umieścić w naczyniu , doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę z oliwek i blenderem utrzeć na pastę. Posmarować plastry cukini.
  • Zwinąć w roladki i umieścić w blaszce do pieczenia
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Takiego dania nigdy nie widziałam. Jest bardzo ciekawe, nietypowe i na pewno pyszne!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*