Aromatyczne i smaczne roladki na gorącą kolację lub drugie śniadanie do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
6 szt
Czas przygotowania
30 minut
Czas pieczenia
20 minut
Lista składników
Cukinia mała – 1 szt
Makrela wędzona – 1 szt
Jajka kurze – 3 szt
Pieczarki średnie – 5 szt
Ser mozzarella – 4 dag
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smarowania i smażenia
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić. Pieczarki obrać , pokroić , usmażyć. Makrelę obrać.
- Cukinię umyć , pokroić w plastry , posmarować olejem , podsmażyć na patelni.
- Jajka, usmażone pieczarki, mięso z makreli umieścić w naczyniu , doprawić solą, pieprzem, dodać oliwę z oliwek i blenderem utrzeć na pastę. Posmarować plastry cukini.
- Zwinąć w roladki i umieścić w blaszce do pieczenia
- Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.