Roladki schabowe z owocami

Super danie na obiad dla gości.

Szczegóły

Liczba porcji

6 sztuk

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Plastry schabu – 6 szt.

  • Marynata klasyczna – 1 opakowanie

  • Pomarańcza – 1 szt.

  • Papryka zielona – 1/3 szt.

  • Serek pleśniowy – 125 g – 1/2 op.

  • Żurawina – 5 dag

  • Oliwa z oliwek do skropienia

  • Masło kilka plasterków

Kroki

  • Schab umyć, rozbić.
  • Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować schab najlepiej na noc.
  • Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomarańczę obrać pokroić w cienkie plastry.
  • Na zamarynowanych plastrach schabu ułożyć po trochu papryki.
  • Na papryce plastry pomarańczy.
  • Ser pokroić w słupki i ułożyć na pomarańczach, a na nim żurawinę.
  • Spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Skropić oliwą z oliwek. Z pozostałej części pomarańczy wycisnąć sok i skropić roladki.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić roladki i piec 25 minut.
  • Wyjąć na każdą roladkę położyć piórka masła i wstawić do piekarnika do zrumienienia około 10 minut.
  • Podawać z pieczonymi ziemniakami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*