Danie któremu nikt się nie oprze, poprosi o dokładkę.
Szczegóły
Liczba porcji
4 – 5 porcji
Czas przygotowania
45 mniut
Lista składników
Filet z kurczaka – 1 szt
Boczek – 20 dag
Pieczarki – 15 dag
Pomidor czerwony – 1 szt
Ser mozzarella – kulka – 1 szt
Świeża pocięta bazylia – 2 łyżeczki
Majonez – 2 łyżki
Keczup – 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Masło – 2 łyżki
Kroki
- Filet z kurczaka umyć , pokroić w plastry , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka.
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem , usmażyć do odparowania wody.
- Boczek pokroić w plastry i w zależności od grubości ułożyć po 1 plasterku lub po 2 w naczyniu żaroodpornym , na nim ułożyć pieczarki.
- Keczup wymieszać z majonezem. Na pieczarki ułożyć plastry fileta, posmarować sosem pomidorowo – majonezowym.
- Pomidora pokroić w plastry , ułożyć i posypać bazylią.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut, wyjąć, ser mozzarelę pokroić w plastry i ułożyć na wierzch.
- Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera 10 – 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i surówką.
Na boczusiu i z czapeczką z mozzarelli – super! Bomba smaku i aromatu…
Faktycznie smakują bardzo dobrze polecam wypróbować. Pozdrawiam. 🙂
Ten sosik ciekawy…
Polecam wypróbować. Pozdrawiam 🙂