Pyszna kolacja

Piekąc mięso na obiad często, trochę go zostaje. Można go wykorzystać na kolację jako dodatek do sałatki. W rezultacie otrzymuje się pożywną kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Sałata rzymska – 8 liści

  • Awokado – 1 szt

  • Pomidorki koktajlowe – 10 szt

  • Kukurydza w zalewie – 80 g

  • Ogórek długi – 1 szt

  • Cebula czerwona – 1 szt

  • Koperek – 1/2 pęczka

  • Plastry pieczonego fileta indyka – 10 szt

  • Pesto zielone – 2 łyżki

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Ogórka obrać , pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Awokado obrać , pokroić w kostkę , dodać. Pomidory umyć , przekroić na połowę, dodać.
  • Kukurydzę osączyć , dodać. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w kostkę , dodać.
  • Koperek umyć , ściąć. Doprawić solą i pieprzem , wymieszać.
  • Liście sałaty umyć , układać na talerzu a na nich , u mnie plastry pieczonego fileta z indyka.
  • Na mięso ułożyć porcję sałaty. Pesto wymieszać z jogurtem, doprawić solą , polać porcję po sałatce.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*