Przekąska z pstrągiem

Lekka i pyszna przekąska na podwieczorek lub drugie śniadanie.

Szczegóły

Liczba porcji

20 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Pstrąg wędzony – 1 szt.

  • Serek almette – 150 g

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Sałata masłowa – 10 listków

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Mleko – 3/4 szklanki

  • Mąka tortowa – 1 szklanka

  • Olej – 3 łyżki

  • Sól, szczypta

Kroki

  • Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko i olej wymieszać , dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Pozostawić na chwilę . Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki – 4 – 5 szt.
  • Pstrąga obrać . Paprykę umyć , pokroić w paski. Sałatę umyć , usunąć twardsze części.
  • Przestudzone naleśniki posmarować serkiem almette.
  • Na serek ułożyć listki sałaty. Z jednego boku ułożyć 4 – 5 pasków papryki , na niej porcję pstrąga.
  • Zwinąć w rulon , podzielić na porcje. Można podawać z dowolnym sosem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*