Lekka i pyszna przekąska na podwieczorek lub drugie śniadanie.
Szczegóły
Liczba porcji
20 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Pstrąg wędzony – 1 szt.
Serek almette – 150 g
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Sałata masłowa – 10 listków
Jajko kurze – 1 szt.
Mleko – 3/4 szklanki
Mąka tortowa – 1 szklanka
Olej – 3 łyżki
Sól, szczypta
Kroki
- Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko i olej wymieszać , dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Pozostawić na chwilę . Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki – 4 – 5 szt.
- Pstrąga obrać . Paprykę umyć , pokroić w paski. Sałatę umyć , usunąć twardsze części.
- Przestudzone naleśniki posmarować serkiem almette.
- Na serek ułożyć listki sałaty. Z jednego boku ułożyć 4 – 5 pasków papryki , na niej porcję pstrąga.
- Zwinąć w rulon , podzielić na porcje. Można podawać z dowolnym sosem.
Witam. Wygląda apetycznie. Bardzo chce wypróbować. Jednak boję się sama zadecydować – jaki smak serka almette najlepiej łączy się w smaku?
Witam , ja wybiera śmietankowy lub ze szczypiorkiem ,ale można dodać jaki kto lubi. 🙂