Przekąska z kremem z awokado

Pyszna przekąska , zachwyci gości.

Szczegóły

Liczba porcji

15 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

25 minut

Lista składników

  • Jajka kurze – 3 szt

  • Mąka pszenna – 1 szklanka

  • Papryka czerwona – 1 szt

  • Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

  • Ser żółty utarty – 3 łyżki

  • Szczypta soli

  • Awokado – 1 szt

  • Serek Almette – 150 g

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Sok z cytryny – 1 1/2 łyżeczki

  • Łosoś wędzony – 125 g

Kroki

  • Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z serem. Jajka wybić ubić na puszysto z solą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubite jajka , produkty sypkie oraz paprykę wymieszać.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika, piec 25 minut , zwinąć w roladę.
  • Awokado obrać , pokroić , skropić sokiem z cytryny. Ząbek czosnku obrać , przecisnąć przez praskę, dodać do awokado, dodać serek , doprawić solą i pieprzem, wszystko razem zblendować.
  • Łososia przekroić na połowę.
  • Ciasto rozwinąć , posmarować kremem.
  • Wzdłuż jednego boku ułożyć łososia.
  • Zwinąć w roladę.
  • Schłodzić w lodówce , pokroić na porcje.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pani Marysiu, ta przekąska jest godna prezydenckiego stołu!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*