Apetyczna i aromatyczna sałatka, chrupiące ogórek rzodkiewka, kremowe awokado i inne warzywa , zachęcają do zjedzenia.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Szparagi grillowane w zalewie – 12 szt
Awokado – 1 szt
Ogórek – 1 szt
Fasola biała w zalewie – 80 g
Rzodkiewka – 7 szt
Żurawina – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 4 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Ogórka obrać pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Rzodkiewki umyć , pokroić w półkrążki, dodać. Szparagi pokroić w drobne słupki , dodać.
- Fasolę osączyć , dodać. Awokado obrać , pokroić w kostkę , dodać. Żurawinę opłukać, dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do sałatek , polać każdą porcję przed podaniem.
Pyszna! Delikatne smaki ożywia rzodkiewka 🙂
Polecam wypróbować. 🙂