Powiew wiosny

Apetyczna i aromatyczna sałatka, chrupiące ogórek rzodkiewka, kremowe awokado i inne warzywa , zachęcają do zjedzenia.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Szparagi grillowane w zalewie – 12 szt

  • Awokado – 1 szt

  • Ogórek – 1 szt

  • Fasola biała w zalewie – 80 g

  • Rzodkiewka – 7 szt

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Ogórka obrać pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Rzodkiewki umyć , pokroić w półkrążki, dodać. Szparagi pokroić w drobne słupki , dodać.
  • Fasolę osączyć , dodać. Awokado obrać , pokroić w kostkę , dodać. Żurawinę opłukać, dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do sałatek , polać każdą porcję przed podaniem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pyszna! Delikatne smaki ożywia rzodkiewka 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*