Pasta z morszczukiem

Super delikatna pasta na śniadaniowe kanapki. Smak zachwyci nawet niejadka.

Szczegóły

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Morszczuk – 1 szt

  • Awokado – 1 szt.

  • Jajka kurze – 3 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić. Morszczuka obrać. Awokado obrać, pokroić , skropić sokiem z cytryny. Paprykę umyć.
  • Składniki umieścić w naczyniu , zblendować.
  • Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę , wymieszać.
  • Smarować pieczywo, podawać z innymi warzywami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*