Na zielono – sałatka

Potężna moc witamin na jesienną porę.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Brokuł – 1 szt.

  • Awokado – 1 szt.

  • Cebulka konserwowa – 14 szt.

  • Granat – 1 szt.

  • Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.

  • Kabanosy – 8 szt.

  • Pomidor – 1 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Sezam – 2 łyżki

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Brokuł umyć , obrać na różyczki, ugotować , włożyć do salaterki.
  • Cebulkę przekroić na połowę , dodać do brokuła.
  • Awokado obrać , pokroić w kostkę. Ogóreczki pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na drobno. Granat wyłuskać pestki. Składniki dodać do salaterki.
  • Pomidor , paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać.
  • Sezam podprażyć na patelni.
  • Składniki doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, dodać i jeszcze raz wymieszać. Wierzch posypać sezamem.
  • Przed podaniem można jak kto lubi polać jeszcze oliwą i posypać sezamem.

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*