Lekki puch o smaku kiwi

Ciasto zachwyca różnorodnością smaków , wiśnia , orzechy , kiwi, otulone delikatną masą śmietanowo – serową , istne niebo w gębie.

Szczegóły

Liczba porcji

16 porcji

Czas przygotowania

60 minut

Calories

Lista składników

  • Biszkopty okrągłe – 16 szt

  • Konfitura wiśniowa – 50 g

  • Mieszanka orzechów krojonych – 6 łyżek

  • Kiwi – 5 szt

  • Galaretka o smaku kiwi – 2 szt

  • Ser mascarpone – 250 g

  • Śmietanka 30 % – 220 ml

  • Galaretka o smaku malinowym – 2 szt

Kroki

  • W blaszce okrągłej średnicy 25 cm, ułożyć biszkopty, na nich po porcji konfitury, w wolne przestrzenie ułożyć pokruszone biszkopty oraz orzechy.
  • Kiwi obrać , zblendować, dodać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić galaretki o smaku kiwi , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, ubić , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wylać na biszkopty.
  • Galaretki o smaku malinowym , rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody , pozostawić do wystudzenia, wylać na ciasto.
  • Schłodzić w lodówce około 4 godziny , podzielić na porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*