Kotlety mielone z grzybami

Pyszne i aromatyczne danie na codzienny obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Mięso wieprzowe mielone – 25 dag

  • Grzyby suszone – 5 szt

  • Pieczarki duże – 4 szt.

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki

  • Tarta bułka do obtoczenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Grzyby suszone zalać gorącą wodą, moczyć 20 minut. Pieczarki obrać , pokroić w drobniutką kostkę. Namoczone grzyby również pokroić w drobniutką kostkę , dodać do mięsa.
  • Dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotlety, piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.
 

4 komentarze

  1. Bardzo smakowite! i apetycznie podane!

     
  2. Te pani obiadki… Szkoda, ze nie jest pani naszą ciocią na przykład, żeby mozna było wpaść na taki obiadek…

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*