Pyszne i aromatyczne danie na codzienny obiad.
Szczegóły
Liczba porcji
6 szt.
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Mięso wieprzowe mielone – 25 dag
Grzyby suszone – 5 szt
Pieczarki duże – 4 szt.
Ser mozzarella – 10 dag
Jajko kurze – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki
Tarta bułka do obtoczenia
Kroki
- Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Grzyby suszone zalać gorącą wodą, moczyć 20 minut. Pieczarki obrać , pokroić w drobniutką kostkę. Namoczone grzyby również pokroić w drobniutką kostkę , dodać do mięsa.
- Dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotlety, piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ziemniakami lub innymi dodatkami.
Bardzo smakowite! i apetycznie podane!
Są smaczne , a tradycyjne kotlety z dodatkiem , smakują na nowo. 🙂
Te pani obiadki… Szkoda, ze nie jest pani naszą ciocią na przykład, żeby mozna było wpaść na taki obiadek…
Nic nie szkodzi można się zapowiedzieć. 🙂