Konfitura malinowa

Aromatyczna konfitura do różnych potraw.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt.

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Maliny świeże – 1 kg

  • Cukier biały kryształ – 50 dag

Kroki

  • Maliny umyć, włożyć do garnka, dodać cukier i na bardzo małym ogniu smażyć aż uzyskamy gęstą konfiturę.
  • Słoiczki 270 ml wymyć, wyparzyć.
  • Nakładać do słoiczków gorącą konfiturę, zakręcić odwrócić pokrywką w dół, pozostawić do wystygnięcia.
 

2 komentarze

  1. Do herbatki w zimie najlepsza!

     
    • Marianna

      Super do herbatki ,ja również dodaję do mas które przekładam ciasta, swoja konfitura to smak i zapach. 😉

       

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*