Tak przygotowana , to sycące śniadanie , dla zabieganych.
Szczegóły
Liczba porcji
2 – 3 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Jajka kurze – 4 szt
Ziemniaki – 3 szt
Pieczarki – 15 dag
Cebula biała – 1 szt
Masło – 3 łyżki
Zioła polskie – 1/2 łyżeczki
Sól , pieprz czarny mielony
Kroki
- Ziemniaki obrać , pokroić w plastry, ugotować.
- Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić.
- Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę , smażyć 3 minuty, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody, dodać ziemniaki , doprawić ziołami polskimi, smażyć 1 minutę.
- Jajka wybić , rozkłócić, zalać ziemniaki z warzywami, doprawić solą , pieprzem, smażyć do dobrego lub średniego usmażenia jajek , jak kto lubi.
Ooo, to fajne i sycące, i łatwo zrobić. A jajka mi da ciocia 🙂
Polecam , można również dołożyć kiełbasy i może być nawet jako drugie danie obiadowe. 🙂