Jajecznica po wiejsku

Tak przygotowana , to sycące śniadanie , dla zabieganych.

Szczegóły

Liczba porcji

2 – 3 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Jajka kurze – 4 szt

  • Ziemniaki – 3 szt

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cebula biała – 1 szt

  • Masło – 3 łyżki

  • Zioła polskie – 1/2 łyżeczki

  • Sól , pieprz czarny mielony

Kroki

  • Ziemniaki obrać , pokroić w plastry, ugotować.
  • Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić.
  • Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę , smażyć 3 minuty, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody, dodać ziemniaki , doprawić ziołami polskimi, smażyć 1 minutę.
  • Jajka wybić , rozkłócić, zalać ziemniaki z warzywami, doprawić solą , pieprzem, smażyć do dobrego lub średniego usmażenia jajek , jak kto lubi.
 

2 komentarze

  1. Ooo, to fajne i sycące, i łatwo zrobić. A jajka mi da ciocia 🙂

     
    • Marianna

      Polecam , można również dołożyć kiełbasy i może być nawet jako drugie danie obiadowe. 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*