Idealna sałatka

Uświetni każdą uroczystość. Goście będą zachwyceni.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Kalarepka – 1 szt

  • Ser feta – 150 g

  • Oliwki czarne – 20 szt

  • Pomidor czerwony – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Mieszanka warzywna – ( kukurydza, groszek ) – 220 ml

  • Granat – 1 szt

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Przyprawa do sałatek – 2 łyżeczki

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Sok z cytryny – 1 łyżka

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej , wrzucić pokrojony filet, usmażyć, wystudzić.
  • Kalarepkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny.
  • Oliwki osączyć , pokroić w ćwiartki.
  • Pomidor, paprykę, umyć, pokroić w kostkę.
  • Mieszankę osączyć z zalewy. Ser osączyć z zalewy.
  • Wszystkie składniki umieścić w salaterce, doprawić solą , pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać po sałatce, wymieszać.
  • Granat umyć , wyłuskać pestki posypać po wierzchu sałatkę.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*