Uświetni każdą uroczystość. Goście będą zachwyceni.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Filet z kurczaka – 1 szt
Kalarepka – 1 szt
Ser feta – 150 g
Oliwki czarne – 20 szt
Pomidor czerwony – 1 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Mieszanka warzywna – ( kukurydza, groszek ) – 220 ml
Granat – 1 szt
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Przyprawa do sałatek – 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Sok z cytryny – 1 łyżka
Olej do smażenia
Kroki
- Filet umyć , pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej , wrzucić pokrojony filet, usmażyć, wystudzić.
- Kalarepkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny.
- Oliwki osączyć , pokroić w ćwiartki.
- Pomidor, paprykę, umyć, pokroić w kostkę.
- Mieszankę osączyć z zalewy. Ser osączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki umieścić w salaterce, doprawić solą , pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać po sałatce, wymieszać.
- Granat umyć , wyłuskać pestki posypać po wierzchu sałatkę.