Filet z kurczaka na kapuście

Mega pyszne , wygląd i smak skusi każdego.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Kapusta biała – 6 krążków

  • Cebula czerwona – 1 szt

  • Pomidor – 1 szt

  • Ser mozzarella – 12 dag

  • Śmietana 18 % – 1/2 szklanki

  • Przecier pomidorowy – 3 łyżki

  • Oliwa z oliwek – 6 łyżek

  • Papryka czerwona – 6 pasków

  • Przyprawa do kurczaka – 3 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę , doprawić solą i pieprzem, przyprawą do kurczaka.
  • Z kapusty wykroić krążki, o grubości 1 cm, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą , doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na krążkach porcję pokrojonego fileta.
  • Cebulę pokroić w krążki i ułożyć na kostkach fileta, obłożyć paskami papryki.
  • Pomidora pokroić w krążki ułożyć na cebuli.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut. Śmietanę wymieszać z przecierem, wyjąć podpieczone krążki z filetem , zalać i posypać utartym serem.
  • Wstawić do piekarnika i piec 15 – 20 minut do dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*