Delikatna, aromatyczna na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
16 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Łosoś wędzony – 200 g
Serek almette – 150 g
Oliwki czarne – 20 szt.
Ser mozzarella – 10 dag
Jajka kurze – 3 szt.
Papryka czerwona – 1 szt.
Koncentrat pomidorowy – 1 łyżeczka
Mąka pszenna – 2 łyżki
Szczypta soli
Kroki
- Paprykę umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach, utrzeć również ser.
- Jajka ubić na sztywno , dodając szczyptę soli, następnie dodać mąkę , paprykę, ser i koncentrat, dokładnie wymieszać.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Wyjęte z piekarnika zwinąć w roladę.
- Oliwki pokroić w drobną kostkę.
- Wystudzone ciasto posmarować serkiem i posypać oliwkami.
- Wzdłuż jednego boku ułożyć łososia i zwinąć w roladę.
- Schłodzić około 1 godziny pokroić na porcje.