Świeże warzywa, boczek, ciecierzyca , to bardzo pożywna i sycąca sałatka.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Calories
Lista składników
Ciecierzyca w zalewie – 200g
Boczek w krojony w kostkę- 170 g
Pomidorki – 10 szt
Ogórek – 1 szt
Żółty ser – 8 plastrów
Szpinak – 2 garście
Oliwa z oliwek do polania
Sezam do posypania
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Boczek podsmażyć na patelni. Ciecierzycę osączyć. Umieścić w salaterce.
- Ogórka obrać pokroić w kostkę , dodać . Pomidorki umyć pokroić w ćwiartki , dodać.
- Ser pokroić w kostkę , dodać. Szpinak umyć , dodać.
- Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
- Sezam podprażyć na patelni. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą , posypać sezamem.