Delikatny smak – sałatka

Sałatka stanowi doskonały dodatek do kolacji. Tą przygotowuje się w kilka chwil i każdy zachwycony.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Kiełki – 10 g

  • Cieciorka w zalewie – 80 g

  • Ser żółty w plastrach – 5 szt

  • Awokado – 1 szt

  • Kabanosy małe – 7 szt

  • Jajka kurze – 4 szt

  • Korniszony małe – 10 szt

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Kiełki pokroić. Cieciorkę osączyć z zalewy. Kabanosy pokroić na drobno. Ser żółty pokroić w kostkę , wszystko umieścić w salaterce.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki. Awokado obrać pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plasterki , dodać do salaterki.
  • Doprawić solą i pieprzem , wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek , dodać i jeszcze raz wymieszać.
  • Schłodzić w lodówce 2 godziny, aby smaki się wymieszały.
 

6 komentarzy

  1. Marzynia

    No jak są TAKIE składniki, to musi być pyszne!

     
    • Marianna

      To taka na szybko , gdyż nie zawsze ma się dużo czasu na przygotowanie. Pozdrawiam. 🙂

       
  2. Co tam szybko, grunt że smacznie!

     
  3. uwielbiam i oliwki i ciecierzycę, więc to sałatka dla mnie. Pozdrawiam!

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*