Sałatka stanowi doskonały dodatek do kolacji. Tą przygotowuje się w kilka chwil i każdy zachwycony.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kiełki – 10 g
Cieciorka w zalewie – 80 g
Ser żółty w plastrach – 5 szt
Awokado – 1 szt
Kabanosy małe – 7 szt
Jajka kurze – 4 szt
Korniszony małe – 10 szt
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Kiełki pokroić. Cieciorkę osączyć z zalewy. Kabanosy pokroić na drobno. Ser żółty pokroić w kostkę , wszystko umieścić w salaterce.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki. Awokado obrać pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plasterki , dodać do salaterki.
- Doprawić solą i pieprzem , wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek , dodać i jeszcze raz wymieszać.
- Schłodzić w lodówce 2 godziny, aby smaki się wymieszały.
No jak są TAKIE składniki, to musi być pyszne!
To taka na szybko , gdyż nie zawsze ma się dużo czasu na przygotowanie. Pozdrawiam. 🙂
Co tam szybko, grunt że smacznie!
Jeżeli jest smacznie i szybko , to zachęca do spróbowania. 🙂
uwielbiam i oliwki i ciecierzycę, więc to sałatka dla mnie. Pozdrawiam!
Polecam , moim gościom smakowała. 🙂