Apetyczna, smaczna, zachęcająca , na każdą okazję.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Calories
Lista składników
Seler naciowy – 3 łodygi
Pomidor malinowy – 2 szt
Ser feta w zalewie -m 400 g
Tuńczyk w oliwie – 80 g
Mieszanka warzywna { kukurydza, fasola czerwona } – 220 ml
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Majonez – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Seler naciowy umyć , pokroić w kostkę . Pomidory umyć pokroić w kostkę , umieścić w salaterce.
- Ser feta , tuńczyk osączyć z zalewy , dodać.
- Mieszankę osączyć z zalewy, dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałatki wymieszać , pozostawić w lodówce około 1 godziny aby smaki się wymieszały.